Week 23 t/m 27….. Na radiostilte van mijn kant, nu het vervolg.

Na vier weken radiostilte van mijn kant, nu het vervolg.

Door de warmte, zeg maar gerust hitte …. gaat mijn hoofd ( helderheid en geen zenuwpijn ) erg goed! Maar rest van mijn lijf kwakkelt, mijn enkel doet al weken zeer en ik lijk mijn energie niveau maar niet terug te krijgen. Maar ik wil verder dus 30 juli weer grote pallet materialen besteld, en begonnen. Het werken valt tegen. Door het ontzien van mijn enkel loop ik nu op platte schoenen en schijnbaar ook verkeerd, dus nu ischias . En ook al kwam de auto niet af op de dag dat beloofd werd had ik hem gelukkig wel aan het einde van de week! Maar …!! ??? Het lampje brand nog steeds en ze zeggen naar drie verschillende garage locaties geweest te zijn maar kunnen er niks mee🙈. Rijden is veilig en is geen probleem voor de motor . ( Op hoop van zegen ….) .

 Als ik in het weekend ook niet veel werk kan verzetten besluit ik de maandag van week 24 naar de huisarts te gaan . Die stuurt mij door naar ziekenhuis en daar blijkt dat ik een scheurtje in mijn enkelband te hebben . Verplicht met pootje omhoog een week lang niet lopen. Dat is een uitdaging want hoe kom ik die dagen aan eten etc. Ik rij direct door naar supermarkt waar ik zo veel mogelijk zo licht mogelijk langer houdbaar eten haal wat ik in mijn rugtas past. Daarnaast helaas wat zwaarder flessen water. Ik moet vanaf de auto een stukje naar huis lopen dat echt wel klimmen is dus thuis aan gekomen zie ik een week plat liggen totaal niet meer als probleem 😜. Ik ben een week lang niet buiten geweest heb geen levend persoon gezien en kwam alleen van de bank om heel af en toe toch echt de wc te bezoeken met kunst en vliegwerk om mijn enkel niet te belasten. Wat was ik blij met mijn telefoon en Netflix.😅

En wat was ik blij dat ik in week 25 weer iets mocht doen. Zo iets simpels als boodschappen halen is dan een feestje en ik dacht ook wel even te kunnen genieten in het tuincentrum Guzman in Alhaurín de la Torre. Heel bewust het heel rustig en in etappes gedaan. De rit er naar toe is al super en daar sfeer snuiven ook. Maar mijn enkel en rug vonden het een dom plan en thuis gekomen kon ik niks meer. Heb de volgende dag wat plantjes verpot en patio gezelliger gemaakt maar echt veel meer kon ik deze week ook niet.

                                       

Maar woensdag 14 augustus voelde ik mij goed. En kreeg ik een super cadeautje😁✨ . Aleyandro één van mijn 21 pleegkindjes was met zijn nu vaste “pleeg” ouders en oma op vakantie in Marbella en die kwamen even op visite….🥰. Wat was dat speciaal en fijn!                                                                                               Omdat werken nog niet lukte en ik wel kilo’s groei bedacht ok dat zaterdag een zwembad dag zou worden . En dat werd het! Genoten van de vriendelijke mensen om mij heen die met handen en voeten me toch echt heel vriendelijk erbij betrekken. Het heerlijke koele heldere water en het mega mooie uitzicht. In mijn hele leven nog nooit geen mooier gelegen  zwembad tegen gekomen en dat op loop afstand van ons huis.😊✨

Dit Keer nog niet gelopen maar de auto genomen en helaas na afloop weer dikke enkel van de andere beweging die je maakt met zwemmen . Ondertussen zakte de moed me een beetje in mijn schoenen want ondanks dat mijn gezicht en hoofd hier echt 100% beter gaan wil mijn lijf maar niet herstellen……. . Dus week 26 was een week voor maatregelen. Begon met het regelen voor een verrassing die aan huis bezorgd zou worden bij mijn jarige vriendje Ron. Nogmaals gesprekje met huisarts en op wachtlijst  gekomen om bloed te prikken. En besloten dat ik dit jaar omdat ik toch in Nederland ben in september weer naar Elfia ( een sprookjes achtig buiten evenement ) in Limburg ga. Natuurlijk op de zelfde dag als mijn dochter en haar vrienden zodat ik hun kostuums en hen in het echt kan bewonderen. Samen met Karin besloten in welke kostuum stijl we dit jaar gaan, en ook Marissa en Jill, twee van mijn pleegdochters gevraagd die al een keer met me mee waren. Één komt gezellig net als vorige keer samen met haar Papa de ander haar moeder is erg haar best aan het doen….🥰 . En dat geeft energie! Begon gelijk met het maken van mijn kostuum. Helaas was rechtop zitten nog een ding dus meest liggend op de bank met de hand gedaan. Maar naarmate het er meer op ging lijken hoe lekkerder ik me voelde. Maakte tussendoor nog even een handbagage-reistas voor als ik straks naar Nederland vlieg en dan de max aan ruimte heb om te gebruiken …… En toen Ron ook bleek mee te gaan naar Elfia me heerlijk  uit geleefd op een deel van zijn kostuum. Via FaceTime met Marissa gekeken wat ze aan kleding had en gezellig ouderwets samen creatief zitten bedenken hoe zij zich kan kleden . En zaterdag 24 augustus maakte de week af met Auto loko …. .

 

         

Het jaarlijks terug komend evenement hier in het dorp. Soort zeepkisten race die de berg af en  door het dorp gehouden word. Ik heb genoten ! En afgelopen week … gaat het genieten verder. Mijn Spaans wordt steeds iets beter dus in de avond op terras klets ik nu met buurvrouw Maribelle, haar broer Juan die daar weer naast woont en Carlos die nog weer huis verder woont. Het is fijn te kunnen communiceren ook al is het nog op peuter niveau 😊. En overdag werk ik aan mijn nieuwe project.

De regenton die ik metsel, het trapje naar de stal en daarna is de muur waar het mozaïek gaat komen aan de beurt. Eerst bedenken hoe ik van rechte stenen, cement en oude spullen uit de stal twee pilaren met ronde vormen kan creëren. Uiteindelijk gebruik ik er tegels waarvan het glazuur kapot is voor en twee stukken oude van dakpannen gemaakte dakgootjes voor . En om eerlijk te zijn was het eng!😅😂 Mega spannend maar halverwege na uren worstelen, duidelijk voor mijn rug te zwaar tillen en gesloopt van het cement mixen zo blij met wat er ontstaan was dat ik Ron een foto stuurde. 🙈 hij vond het nog helemaal niks! 🙈😳😅

Tja dat kan……., gebeuren maar ik stond wel gelijk met beide voetjes op de grond 😅😂. Wilde het al afbreken maar bedacht dat ik het wel mooi vond en hij nog niet maar ik al wel in mijn hoofd zag hoe het straks zou gaan worden. Volgende dag maar weer verder.

                

En omdat het op gegeven moment moest harden eerst verder gegaan met de plantenbak die ik er tussen wilde hebben. De nette afwerking van de pilaren komt nog. Maar de uitdaging om van een oude bidet een soort schaal te creëren mislukte finaal 😂 na driekwartier ploeteren om kranen er af te krijgen en de kapotte voet er mooi af te slijpen liep uit op fiasco toen ik de perfecte bak op nieuw temaken console wilde zetten en hem gewoon uit mijn handen liet glippen. Hij ligt nu in dertig stukjes bij het vuil 😜😅😂.

Maar ik had een bak cement dat stond te drogen in de zon dus moest snel met een nog beter plan komen. Met de voet het laatste stukje dakgoot gebruikt dus het werd een bak van stenen . En om de ronde vorm te krijgen gebruikte ik oude al deels kapotte vloertegels die ik in vorm geslepen heb. Ben zoals je kunt zien nog niet klaar. Maar het begin is er.

En kreeg heel lief van een aannemer, werkmannen en buurtbewoner al menig compliment. Over mijn metselcapaciteiten en over  mijn Spaans …. . Zo leuk om te zien en te merken dat ik steeds iets meer kan vertellen maar ook steeds meer begrijp wat me verteld wordt.

Nu weer een rustdag in moeten lassen maar ….. JA …. ben blij met de vorderingen, blij met alle ontwikkelingen en wanneer de uitslag van het bloedprikken er straks is vast ook blij met de oplossing daarvoor 😜😂.

En wat de rest van het huis betreft ……. 😊✨ dat schrijf ik jullie in het volgende verslag 😘