Week 21 & 22. Te heet om hard te werken of je echt druk te maken …..

Doordat het deze weken uit de wind in de schaduw 37 graden, en dus echt goed warm is, gaat werken op een heel traag tempo. En met dit weer zou je je echt niet druk moeten maken. Maar van steeds weer uitstel over het maken van de auto…, de aannemer die aan zijn hand geopereerd is en daardoor achter loopt met andere klussen en daardoor nog even wachttijd heeft. En onverwachte extra belasting betalingen in Nederland maken dat ik mijn zenuw in mijn gezicht voel triggeren. Heel vaag en nog niet echt pijnlijk maar wel degelijk aanwezig dus verplicht rust.

Maar omdat de muur tussen mij en de boze dochter van de buren mij een doorn in het oog is en ik bang ben dat ze daar wel degelijk ook moeilijk over gaat doen wil ik hem wel degelijk netjes en hoger hebben. bij ons is hij al vrij hoog alleen bij de buren ligt de grond veel hoger en is het een muurtje van 1.40 meter  en wil ik er minstens 30 cm op hebben zodat ze wanneer ze daar wel langslopen niet gelijk mijn patio in kijken. De punt eraf en dan de muur ophogen door middel van plantenbakken opmetselen zoals ik met haar vader had besproken gaat het nu niet meer worden. En de politie gaf als tip mijn verhoogde muurtje en eventuele planten zeker aan mijn kant van de helft van de bestaande muur te zetten. De punt van het oude muurtje moest er toch al af aan onze kant want de stenen waren er uit of lagen los. Dus het stukadoorswerk precies in het midden door geslepen en daarna de losse delen weg gehaald. gelukkig was hun deel wel nog stevig. Vanwege de hitte en mijn extreme vermoeidheid werk ik alleen even heel vroeg in de ochtend en dan weer even een uur of ander half in de avond . Dus qua snelheid was het om te lachen. En het werd een uitdaging….., want hoe metsel ik rechte bouwstenen op een muur die ten eerste heel erg scheef liep. Allerlei verschillende hobbels en gaten had en dan ook nog eens met vanwege het deel van de buren allerlei diepte en breedte verschillen van het muurtje waar de onze tegen aan kwam. Dus ik heb moed verzamelt en een gesprek met Ron nodig gehad om aan het metsel werk te beginnen. En toen ik bezig was steed het gevoel gehad elk moment een boze buuf voor mijn neus te krijgen. Maar na een aantal lagen van puzzelen met stenen en diktes cement werd het steed meer een iets rechter muurtje. En toen het stukadoorswerk er op kon leek het gelijk op een echte muur.

  Ook aan de kant van de buren heb ik het gestuukt en geschilderd maar dat was nog kunst en vliegwerk omdat ik niet in hun tuin gesnapt wilde worden . Heb het dus hangend over de muur ook die kant mooi   gemaakt.                   
En feest gevierd. Het was grappig om de dagen voor mijn verjaardag steeds meer versiersels te zien komen en de tent op het plein opgebouwd zien worden. Het was echt leuk dat er een jaarlijks terug komend feest dit keer precies op mijn verjaardag viel en dus zaten alle terrassen compleet vol. Er waren nu 3 x zoveel tafels en iedereen genoot van het eten met elkaar. Toen ik bar NUEVO in kwam werd ik door eigenaar Antonio gelijk gefeliciteerd . Dat was echt een verassing voor mij want ik wist niet dat hij dit wist en hij riep gelijk de kok erbij die ook met veel bombarie mij kwam feliciteren. Daarna naar het plein gelopen. En ook al moet ik erg wennen aan al het wachten vooraf aan de festiviteiten was het leuk om met de dames en heren rond de boom waar ik zat, te lachen en te kijken naar de geweldig gekleden mensen van het dorp. Een hoop hadden zich in allerlei verschillende kleding stijlen uit het verleden gehuld en zagen er echt geweldig uit. Ook heerlijk gedanst met één van de dames uit het dorp, ook al baalde ik dat ik niet even lekker met iemand heb kunnen rock n rollen. Ik kwam later op de avond wel een stel tegen dat een keer rock n roll-de, en dat schijnen ze in malaga te doen dus ik hoop er nog achter te komen waar ze dat doen. Helaas houdt mijn hoofd en gezicht me nog tegen gezellig door te halen dus ik moest mijn bed in voor dat de dorps bewoners op het hoogte punt van het vieren waren.
Helaas is na 27 dagen de auto nog steeds niet gemaakt en heb ik nu te horen gekregen dat Francisco zal zorgen dat ik woensdag de auto heb. Dus duim aub mee want zonder auto is het lastig dingen regelen. Maar regelen blijf ik wel. Ik hoorde dat Paul de zoon van de eigenaar van de tuin waarvan Carmen de boze dochter van de buren zegt dat zij daar ooit wil bouwen vorige week naar Casarabonela zou komen. Aangezien ik deze Engelsman nog nooit gezien had en niet ken, hem donderdag opgezocht via facebook en heb gevraagd over de grond via messenger. En heel leuk stuurde hij mij gelijk terug dat hij dat niet wist maar aan één van mijn buren zou vragen en aan zijn vader. De buurman Antonio die onze steun en toeverlaat is kon ons helaas dit keer niet helpen en laat in de avond belde Paul of hij even langs kon komen. Dat werd heel erg gezellig. Hij had zijn vader die in Amerika aan de golf van Mexico woont op facetime en zo konden we samen gezellig met zijn drietjes kletsen. De heren zijn erg komisch, vriendelijk en Philip de vader is al jaren hier niet meer geweest maar zegt nu om dit goed te regelen en de buren duidelijk te maken dat die grond van hem is de tweede helft van augustus hierheen te komen. Hij zegt dat als Carmen nog moeilijk doet ik ze de officiële papieren kan laten zien maar wanneer dat nodig mocht zijn hij zijn advocaat er op zet. Zijn zoon Paul die met zijn gezin dit huis al jaren gebruikte en er nu voor de vakantie is, riep al enthousiast….. oh Esther, ik wist niet dat die tuin van ons is maar we delen hem met jullie hoor. Geen geld, maar jij mag hem ook gebruiken. Heel lief en leuk allemaal ! En hoopgevend wat boze buuf betreft. Ik wacht dus even Augustus af om te kijken wat er gebeurt en hopelijk mag ik al gauw toch de lelijke dakplaten van een ingestort stalletje voor mijn patio weg halen en wordt mijn uitzicht nog mooier …… .                                                                                                                                          Wordt vervolgt….

Comments are closed.