Week 20. Op de bodem …..

Heb deze week een deel van de hoge muur boven de grote plantenpot gewit en de bougainville geplant. Toen het muurtje boven de bank geel geschilderd . Het was nat al niet helemaal de kleur als op de verpakking en een beetje twijfelachtig. Maar hoe droger de verf werd hoe lichter en uiteindelijk zat ik met een wel heel opzichtig baby-geel muurtje die van verre overal uit de toon viel . ( op deze foto heeft de plantenbak al een andere kleur geel ) Dus na telefonisch overleg met Ron de muur weer overgeschilderd en wit gemaakt.

Aangezien ik in de nog geen 7 weken dat ik de auto hier heb al een loslatend rubber, 1 koplamp , 2 x een remlicht, een achterruit ruitenwisser heb moeten vervangen … ?????? baalde ik dat ik op weg van Ron naar vliegveld gebracht te hebben, vorige week een lampje zag gaan branden…. . Ik vind lampjes in auto’s die opeens spontaan branden altijd eng dus bij de eerste de beste garage gevraagd wat het kon zijn. Met handen en voeten kwamen we er uit en ik mocht nog wel even verder rijden naar hun andere garage want hier had hij het goede apparatuur niet. Bij die garage aangekomen was deze al dicht en ik ondertussen al bijna thuis dus door naar het dorp gereden. Aangezien ik daar pas de volgende dag terecht kon eerst de uitdaging aan gegaan met de grote parasol en de extra zware betonnen parasol-voet die nieuw in de auto lag😅.  Gelukkig iemand tegen gekomen die mij kon helpen de zware voet samen uit de auto te tillen en daarna in mijn eentje topsport bedreven door hem op karretje eerst stukje de berg op en daarna tussen de straatjes door weer naar beneden tot ons huis te brengen. En het duurde dan ook paar dagen voor ik weer moed had om hem de trappen van de kelder af en de patio op kreeg😁. De parasol zelf (3 x 3 mtr) was beter te doen . Op mijn schouder gehesen en in een keer goed gezet.

Maar de auto werd een ander verhaal. Na paar dagen werd me vertelt dat het de de lambda / uitlaat sensor was. En koste weer € 100 . Oké geen onoverkomelijk bedrag maar na alle kleine en grote financiële tegenslagjes toch niet lekker. Maar ik kon hem gelukkig woensdag op komen halen. Daardoor kon ik achter mijn te regelen dingen aan. Maar baalde dan ook mega toen bleek dat de voorbeeld tegel voor de keukenvloer de hele verkeerde bleek te zijn. Het blauw in de tegel wel het zelfde is als de gene die wij eigenlijk willen maar die niet het zelfde blauw is als de gene die we erbij bedacht hadden en ze de kleur verf die we graag wilde niet kant en klaar hebben maar een emmertje daar € 74 gaat kosten. Dat nog maar even niet gedaan. De leuke bloempotten die ik eindelijk gevonden had niet de goede maat hadden en op de terugweg naar huis het enge lampje in de auto gewoon  weer ging branden. Dus de auto weer bij garage gebracht en de rest van de week alles weer lopend gedaan.

Ondertussen is het erg warm / heet geworden. Uit de wind in de schaduw loopt het soms richting veertig graden en de muur die ik aan schilderen ben staat groot deel van de dag in de volle zon dus die laat ik even voor wat het is. Maar aangezien ik hier thuis nu met een niet te gebruiken emmer baby-geel zat, de restjes en tubetjes gepakt die ik hier heb liggen en aan het mengen geslagen. Daarmee in de avond de bank en de grote bloembak in de verf gezet. Dat was krap …. erg krap dus moest steeds iets verder mengen met water en de emmer tot de laatste lik leeg schrapen maar het is me gelukt . En daarna het ijzerwerk weer zwart gemaakt. Ondertussen ben ik er achter dat het huis naast mij echt alleen op naam van de boze dochter staat maar de grond waar zij ooit op wil bouwen nog officieel op die van een Engelse buurman . Volgende week schijnt zijn zoon deze kant op te komen dus dan kan ik iets makkelijker vragen hoe het nou echt zit. Dan hoop ik ook eindelijk een begin datum te hebben van de laatste aannemer en wat oplossingen voor de andere problemen waar Ron en ik tegen aan lopen. En omdat het nog niet genoeg bleek te zijn liep ik zoals afgesproken vandaag de berg weer af naar de garage om mijn auto te halen. Kreeg hem gelijk mee en zette ik mezelf finaal voor schut toen de man van de garage heel lief in Spaans vroeg hoe het met me ging. Keek hem lachend aan en barstte in huilen uit ….😅🙈. Hij schrok er net zo van als ikzelf. Maar goed, nog geen vijf minuten later had ik echt reden toe want was de weg nog niet opgereden of het lampje brand alweer en kon hem zo weer bij hen afgeven.

Dus voor de volgende te doe adressen moest ik weer de berg oplopen.  Het uitzicht daarbij blijft geweldig. Maar helaas waren de potten waar ik op zoek naar ben ook niet in deze winkel te vinden. Vond later wel mijn haken om tijdelijk een groot gordijn mee op te kunnen hangen. En of  mijn spontane huilbui niet al gênant genoeg was kreeg ik het bij het afrekenen van deze haakjes opeens ‘Spaans-benauwd’…. . Ik dacht mijn God wat gebeurd mij nou ? Ja het is vandaag erg warm, maar dit is absurd. Eerst beetje wankel en toen begon het zweten… niet  normaal zo erg …. het stroomde als een soort douche vanuit mijn hoofd zo naar beneden en ondertussen ook in stromen mijn ogen in. De verkoper keek mij aan en maakte nog heel lief een opmerking dat het vandaag wel erg heet is maar het werd zo erg dat hij en ik niet meer wisten waar we het zoeken moesten. Dacht nog heel even dat ik nu ik sinds gister geestelijk en lichamelijk even totaal op de bodem zit nu echt ziek ging worden maar opeens viel het kwartje 😂. Deze week ga ik toch echt 51 worden en dit werd gevierd door mijn aller eerste echte opvlieger ….. 😂. Mijn God wat was dit vreemd en wat hebben die man en ik er toen om kunnen lachen. En wat was hij lief voor me. Kwam met babydoekjes aan om de ergste schade te herstellen zodat ik weer redelijk normaal de straat op kon.

En nee….! Het is hier niet alleen maar kommer en kwel hoor …. . De buuf van paar huizen verder waar ik ooit al veel fruit van kreeg vroeg me naar haar huis te komen en gaf me heel lief drie mooie planten uit haar patio waar echt heel veel planten staan en echt de mooiste varens die ik ooit gezien heb. Hoop ooit een klein percentage van haar kennis en groene vingers te krijgen. Heb om de ergste stof en een beetje huiselijker aanzicht in de hal te krijgen een groot gordijn om onze bouwput gehangen. De kachels en het fornuis voor boven verstopt onder een hoog tafelblad en de oude gevonden spiegel daar op neergezet daarom extra blij met de planten van mijn buuf. Krijg ook steeds iets meer contact met de mensen en al zit ik even letterlijk met mijn lichaam, geest, en energie op de bodem …… en met mijn hormonen op de kast ….. Ik ben heel blij en trots op het deel wat al wel gelukt is …

Comments are closed.