week 18 en 19 …. Zo moe ……. maar …. wat wordt het mooi ! 

Mijn god wat zijn we moe. Ron van het harde en vele werk in Nederland en de meerdere tegenslagen en niet lekker lopende regelwerk daar . Ik van het harde werk in mijn eentje en het maar aanblijvende van het  kastje naar de muur verhaal hier.

Wat was het heerlijk om de eerste dagen van week 17 even dingen samen te delen maar als week 18 begint met dagen lang weer domper op domper ….. en ook nu weer zonder goede reden in de wacht gezet te worden op verschillende plekken, zijn we te moe om nog gezellig te te kunnen zijn.  En valt het vakantie gevoel in het water. Maar we zijn geen watjes en werken samen gelukkig lekker door waardoor er wel dingen door onszelf af komen. Ron zorgt dat de beetje enge geiser niet meer gebruikt hoeft te worden. En de net nieuwe boiler ons op veilige manier voorziet van heerlijk warm water. Hiervoor moest hij de uitdaging aan gaan met verschillende maten buizen en aansluitingen in de gang beneden en het bouwen van oa een plateau en muurtje in de hal. Ook kreeg hij de resten op van de schoorsteen op 1 hoog weg en op zolder de restanten veilig vast.   Ik ging verder door met het afmaken van de extra hoge plantenbak afmetselen en stukken en de grond met tegelvloer waar Ron en ik samen mee begonnen zijn verder te bedwingen. Een heuse uitdaging, want tussen hoogste en laagste deel zit zonder dollen 50 cm . Dus op sommige delen is het 30 cm afbikken en op andere 20 cm opbouwen met puin. Zo blij met de hulp van Ron die tussen zijn klussen door af en toe het ook nog het beton mixt en wat rijtjes tegels legt. Helaas vinden we niet het fijne gevoel van samen vakantie houden en dingen delen terug, maar kan Ron nog wel een vakantie dagje zwembad pakken en af en toe genieten van de echte Spaanse siesta. En dan moet hij alweer naar huis.

Maar wat wordt het mooi….. . Wat duurt alles lang, maar …. wat wordt het mooi !  Na twee mega zware weken met absoluut ook fijne dingen maar vooral veel drempels, financiële tegenvallers, veel wachten, onverwachte reparaties dan opeens een onverwachte boze buuf.  Een …. tot eergisteren totaal onbekende  buurvrouw met dochter die zelfs na mijn gesprek met hen politie op mij afstuurde ….  Gelukkig heb ik niks zonder toestemming gedaan. Van hun man ( ?) / vader die mij vertelde alleenstaand te zijn en 1 zoon te hebben ???? kreeg ik enthousiaste reacties en toestemming. Gelukkig had ik ook al informatie en toestemming gevraagd en gekregen bij het gemeentehuis. Maar na hun onverwachte boze woorden ( had deze dames in al deze maanden hier nog nooit gezien ), gister toch overdag maar weer paar uur bij gemeentehuis geweest. En daar nogmaals gehoord dat ik niks verkeerds gedaan heb 😅 .

                                                                                                                                                                                                               Dus toen de dochter mij gisteravond (toch wel een beetje )wilde intimideren met politie …. had ze waarschijnlijk niet verwacht dat deze buitenlandse de agenten José en Jesus al bij voornaam kon en hen de twee meest charmante, vriendelijkst en veiligste mannen van Europa vindt . Daarbij komt dat José,  Engels spreekt en ik heel rustig en kalm nogmaals kon uitleggen welke afspraken ik gemaakt heb met haar vader . Wat de Spaanse regels ( gekregen van gemeentehuis) hier schijnen te zijn en dat me geadviseerd is vandaag naar Alora te gaan om uit te zoeken wie nu de gerechtigde eigenaar is van het pand naast mij en de tuin onder mijn patio. Zodat ik in de toekomst ook echt weet met wie ik iets zou kunnen afspreken ….. . Maar dat ik ook zonder hun afspraak niks verkeerd gedaan heb ✨✨ . Het kost me ongelooflijk veel tijd en energie …. maar zo blij dat ik zo’n tuttebel ben die alle valkuilen voor wil zijn en dus al menig gesprek en toestemming geregeld had voor ik ergens aan begon. Maar op boze buurmeisjes die toekomstige bouwplannen in rook op zien gaan zit je natuurlijk niet te wachten dus hoop dat dit net als alle andere obstakels /drempels en tegenslagen gewoon weer recht komt . Om de juiste gegevens te krijgen, een telefoongesprek in het Spaans moeten houden en vier wachtkamers met wachttijden gekregen. Ik vertrok ’s morgens en was tegen half drie weer thuis. Maar weet nu dat zolang mijn Spaans nog slecht is, ik dames achter balies die weigeren Engels te spreken moet meiden maar gelijk een meneer moet aanspreken, want hoe stellig de dames ook zijn er blijkt altijd nog ergens in een kamertje een Spaanse meneer te zitten die het wel degelijk een beetje kan. Dat je op elke cm van je gekochte grond een gebouw mag plaatsen van 3 verdiepingen hoog.

                   

Maar dat dit gerekend wordt vanaf de weg. Dus wij op het huis nog 1 en op de patio nog bebouwen met vier verdiepingen mag neerzetten. En recht voor mijn patio mag dit buurmeisje als zij dat ooit in de toekomst zou willen (de grond nog niet op de goede naam staat), als zij de eigenaar is gewoon een gebouw plaatsen. zonder ramen naar mijn kant maar bouwen mag zij. En ja, ook voor haar geldt dan over de hele oppervlakte drie verdiepingen hoog gemeten vanaf de weg. Jullie begrijpen dat ik eerst een hartstilstand kreeg voor de architect mij er heel lief op attent maakte dat aan hun kant de weg ruim 6 meter lager ligt en er dus maar 1 verdieping bebouwd mag worden en deze ook nog eens ruim 2 meter lager begint dan de bovenkant van mijn patio muurtje. Dat dan dus ons geweldig mooie  uitzicht voor ons nog steeds bewaard blijft…… .

    Toen …..                                        Nu……                                                                                                                                                                                                              Nog niks is helemaal af en alles moet nog een lik verf ……

Mijn god wat zijn we moe…. maar …. wat wordt het mooi ! 😁

Comments are closed.