Week 16 en 17 …. Samen …..

Dit keer twee weken in 1 blog. Gewoon omdat ik het te druk had en vorig weekend de kostbare vrije uurtjes wilde kunnen genieten van en met mijn maatje Ron …… . Week 16 deed ik nog alleen. Heel erg hard gewerkt aan de banken in de patio. Elk emmertje cement moet stuk voor stuk aangemaakt en gemixt worden. Dat is een tijdrovend en voor mij best zwaar klusje  en voor je het weet is je emmer weer leeg. Maar het is, hoe langzaam het ook gaat, heerlijk te zien hoe alles steeds meer vorm krijgt. En trots op het feit dat het stuken ook echt lukt. Ook met buurman Tony een afspraak gemaakt met een aannemer die Antonio heet en ze zijn samen komen kijken en er is mij belooft snel een offerte te krijgen. Helaas zal dit ook weer langer duren, want Antonio is afgelopen maandag aan een hand geopereerd en is dus een dus paar dagen uit de running.
Om Ron een beetje het idee te geven hoe de patio straks gaat worden zaterdag het puin afgedekt met zakken en er matrassen en kussens op gelegd en de patio opgeruimd en versiert met kerstlichtjes……. . Na 12 weken alles alleen doen en zo’n grote afstand tussen ons was het tijd voor wat romantiek en wat een verademing was het om dingetjes te kunnen overleggen en samen te bedenken.    Maar ons kent ons …… volgende dag gelijk begonnen aan het afdichten van de boven zijde van de helft van banken met cement. En het stukje voor stukje gelijk maken van de vloer. Dat is nog een dingetje want er steken grote brokken rotsstenen uit, maar er zitten ook diepe kuilen in. Dus we bikken met machines grote stenen los en vullen met puin gaten weer dicht en dan is het weer cement aanmaken.
 Kuip voor Kuip en proberen een enigszins vlakke vloer te creëren in een ruimte waar  tot nu toe  geen geen vierkante meter gelijk was aan de ander en er hoogte verschillen in zitten van ruim 10 cm . De grote brokken puin en stenen die we kwijt moeten werken we weg in een hele hoge plantenbak. Nou ja ….. daar zijn we nog aan bezig . Maar omdat ik bij de koop van het huis een schat aan oude tegeltjes in de stal gevonden had en we boven uit een oud deel vloer andere tegels gebikt hebben, (die ook weer allemaal verschillende maten en diktes hebben) is het niet een kwestie van even vloertje storten en tegeltjes plakken . Dus het is spelen met cement, puzzelen met puin en tegels. Heel langzaam aan ontstaat er een droomvloertje …… .
                                                                              Klinkt misschien wat simpel, maar wat kan ik van zo iets toch ongelooflijk gelukkig worden. Wat vind ik het heerlijk om samen van niks iets gezelligs te creëren en wat is het fijn dit zo met mijn maatje te doen. Daarnaast ruimen we een groot deel van de stal leeg en brengen het oud ijzer naar de buurman waar ik paar weken geleden als eerste de ladder van mocht lenen.
                                      En tussen het samen klussen door houden we vakantie….. .
Even naar de bouwmarkt verandert in leuke toeristische routes en stops hier en daar. Lekker uit eten en middagje zwembad en lui zonnen…. . Samen tegels uitzoeken voor de huiskamer en keuken op 1 hoog en naar tuincentra …..
                                                                         Het leven is goed ….
                     En het fijnste is dat we nog een weekje samen voor de boeg hebben ……

Comments are closed.