week 12. Een week ……

Een week met schitterend mooi weer. Een week waarin ik in de avond steeds meer lieve leuke mensen leer kennen en de buurt kindjes al lachen als ze me zien aankomen om dan heel trots mij elke keer stoer aanspreken met een op school keurig geleerd Engels Hello . Daarna gaan we gezellig over op handen en voeten en speciaal voor mijn niveau aangepast Spaans . Een week waarin ik door een mevrouw waarvan ik haar vraag niet begreep helemaal mee genomen werd naar een ander deel van het dorp om er achter te komen dat ze heerlijk fruit waarvan ik nog steeds de naam niet weet thuis te koop had. Een week waarin ik verder ben gegaan met slopen in de patio waardoor die er helaas nu weer uitziet als een soort ruïne. Een week waarin ik heel lief verrast werd door mijn vriendje met een paar super fijne leuke schoenen . En een week van hardwerkende mannen om mij heen. Elke dag kwart voor acht klaarstaan , het geluid van drilboor, bijtel en vallend puin tot een uur of half zes .  Wat heb ik een respect voor de werkmannen van aannemer Pepe . Juan , Carlos maar vooral Antonio. Die man werkt hier met een discipline en vakmanschap waar ik met bewondering naar kijk. Ze hebben al heel veel werk verzet. Ze doen exact wat Pepe hun opdraagt, en zijn super beleeft. Ruimen aan eind van de dag
de boel netjes op en doen echt hun best om gezellig met mij te communiceren. Dan komt alles nu wel goed en is er geen stress zou je denken .
Maar dat werkt toch nog even anders. Het feit dat ik al 6 hele werkdagen van s’morgens tot s’avonds aan huis gekluisterd ben in een ruimte waar het 24/7 nu stof happen is en ik geen kant op kan is wat lastig. Maar wanneer je uitleg en afspraak vooraf, de bevestiging dat dit geen probleem zal zijn en je voorbeeld bouwtekening duidelijk een rond gat laat zien …… . Maakt dat er lichtelijk paniek uitbreekt wanneer je de schacht in kijkt en geen cirkel kunt bekennen .
    
En Antonio de trappen man nog steeds niets heeft laten horen maar je duidelijk ziet dat de oude middeleeuwse muur aan de linkerkant nog grote bobbels heeft waar op die plekken de schacht duidelijk nog niet de afgesproken ruimte van 1.70 mtr in zit. Want op sommige plekken is het maar 1.35 mtr .
Wat de ronde hoeken betreft wordt gezegd dat dat goed komt. Maandag gaan de mannen verder met werken.
Bid met me mee dat aannemer Pepe de numero UNO is zoals hij zelf zegt,  de opdrachten duidelijk mee geeft en ik jullie straks trots onze vernieuwde hal met passende trap kan laten zien.

Comments are closed.