Week 9. Mooi weer, Koningsdag en hoop …..

Deze week de ijzeren buitendeur nogmaals in de menie gezet en het hekwerk van de deuren zwart gemaakt. Het is nog drie dagen vochtig en koud en ik vecht met mijn evenwicht maar dat is aftellen geblazen. Wat word ik toch elke keer blij van het feit dat als de zon hier schijnt het ook gelijk zomers is. En om alle koude dagen goed te maken geeft Pepe de aannemer door dat hij donderdag op de stoep zal staan. En zowaar precies op tijd met eigen tolk. Geweldig! Nu hopen dat deze offerte goed valt want dan kan hij snel aan de slag zegt hij. Helaas wel twee dagen zitten app-en, tevergeefs bellen en zitten wachten op Alfonso de elektricien. Kreeg ik vrijdag zowaar een app-je. Zo heerlijk! Helaas snap ik er niet echt veel van en kan het nog alle kanten op maar het lijkt er op dat hij zondag langs zou komen . 
Ondertussen me vrijdag bezig gehouden met de stoeltjes waar ik plantenbakken van wilde maken en door de zon voel ik me stukken beter dan vorige week.
En dan is het Koningsdag ! Hoor alleen maar verhalen over regen en kou terwijl ik in het zonnetje geniet van foto’s met spullen die aangeschaft zijn op de vrijmarkt . Om ook in de stemming te komen trakteer ik mezelf op een gebakje …. en  omdat het vandaag mag neem ik er een oranje extra bij. Als ik voor ik naar huis ga nog even op het dorpsterras ga zitten zie ik de ober een kraslot kopen. En omdat het Koningsdag is besluit ik ook een gokje te wagen. Ik snap niks van dit lot dus de ober komt mij over enthousiast helpen en roept dat ik twee nieuwe loten gewonnen heb. Dus lotenverkoper komt lachend terug en geeft mij er nog twee .Snap er nog net zo weinig van maar de ober roept de man direct terug en onder veel hilariteit bij de dames aan de tafel naast mij krijg ik weer een nieuw lot. Nu zijn de dames om en willen ook allemaal een lot en onder luid lachen komen we er achter dat 1 dame 5 euro gewonnen heeft. Zo veel lol om zo iets heerlijks simpels brengt me in de feeststemming.       
En als ik ’s avonds thuis gegeten heb hoor ik geweldige muziek uit het dal komen. Een heerlijke band speelt de sterren van de hemel, dus ik besluit de berg af richting de cactustuinen te lopen. Daar vlakbij kom ik er achter dat het helaas om een privé feest te gaan aan de overkant van de weg. Dan maar heerlijk genieten van de muziek van de buren op het terras van de cactusbar met een overheerlijk ijsje. De avond sluit ik af met een gezellig telefoon gesprek met Ron die mij net als alle andere dagen de laatste nieuwtjes vertelt en bij kletst maar dit keer me ook helpt die berg weer op te komen. Want ondanks het mooie weer en mijn 5 x meer energie …. is helaas mijn evenwicht en conditie na twee weken terug val nog niet top. Maar heel laat in de avond krijg ik van Wim te horen dat hij mij dinsdag op afstand zal gaan behandelen dus mijn Koningsdag kan niet meer stuk.
Zondag heb ik alweer wat meer energie. Schilder ik verder alle hekwerken aan de voorgevel zwart, maak het afdakje boven de deur verfspetters vrij en schilder in de patio 1 muur wit om de plek heen waar straks een muurmozaiek gaat komen . Krijg ik Alfonso op visite die mij heel lief met papier en pen en mega geduld alle formulieren helpt invullen, de nodige bewijzen helpt opzoeken en met engelen geduld uitlegt wat hij gaat doen . Wat Ron mag doen en wat er van mij verwacht wordt….. En eindig ik deze week met zowaar het gevoel dat we eindelijk vooruit kunnen plannen en dat wat het stroom en de verbouwing aan gaat, nu echt een kans van slagen hebben ……