Week 5. Hard werken op grote hoogte …..

Een week die begon met een onverwacht verrassingsbezoekje van Tino en Marianne uit Nederland. Hierdoor snel mijn tapas afspraakje met Linda de tolk verzet naar later deze week. Voor ze kwamen had ik wel al lopen slepen met vier delen van twee schuif ramen. Deze naar de trappen-man gebracht want die blijkt ook glas te zetten. En na een heerlijke middag gezellig samen zijn, kletsen, het huis en de omgeving laten zien en hun weer uitgezwaaid te hebben, de ramen opgehaald. De ramen op de begane grond waren allemaal gevuld met ribbeltjesglas. Dus kon haast niet wachten om het resultaat met helder glas te zien. Het is de spierpijn van het de berg op slepen waard geweest . Wat word ik blij van het uitzicht. Alleen zaten de spijlen van het hekwerk voor het raam mij nog flink dwars. nadat ik dinsdag ter vergeefs een paar uur op de trappen-man die het trapgat extra wilde meten gewacht had, ben ik nieuwe slijpschijfjes gaan halen.              Voor de huiskamer omdat dat niet anders kon het hele hekwerk weg geslepen. En in de slaapkamer net als ik op 1 hoog al bij alle andere ramen gedaan had, voor de helft het hek weg gehaald. Nu is er nog wel het effect van het leuke gietijzer. Kunnen mijn plantenpotten niet naar beneden vallen en zit ik niet meer in een gevangenis.

Het is ook heerlijk om te merken dat ik steeds iets meer van het Spaans begin te begrijpen en ik zelfs Pepe een andere aannemer kon vertellen wat de bedoeling is. En uit zijn totaal in het Spaans vertelde verhaal begreep dat hij als kind hier in dit huis bij de familie Duarte kwam spelen en dat vaak deed in de kamer van hun zoons. Dat ik hoog op een van lieve buren aan het eind van de straat geleende hoge ladder het huis schilder vond hij maar helemaal niks ! Dat was te gevaarlijk voor een vrouw. Dat hoort een man te doen zei hij nadrukkelijk. Maar toen hij na een paar uur terug kwam om zijn vergeten map te halen vertelde hij dat hij nu anders denkt. Dat Nederlandse vrouwen anders zijn …… En dat hij Nederlandse hardt werkende vrouwen toch wel erg knap vindt …..😜😂 .

Zie je mij staan….. ouwe gore hang joggingbroek   . Mijn haar werkelijk alle kanten op en mijn gezicht en het vest werkelijk onder de verfresten.  Maar knap of niet, ik ben te kort. Sta al twee dagen met mijn hoofd op 7 meter boven de grond met ladder en kwasten te jongleren maar de dakrand haal ik niet. Pepe beloofde mij dat hij een hogere ladder heeft maar die heeft hij helaas toch nog niet langs gebracht. Twee van mijn bejaarde  buurvrouwen zijn het met de eerste versie van Pepe eens. Buuf 1 vroeg mij verbaasd waar de man was van het huis. En buuf 2 vertelde haar trots dat ze wist dat mijn man naar Nederland is om geld te verdienen. Buuf 1 was geschokt en heeft mij wel drie x gevraagd of ik dan nu helemaal alleen ben. En heel lief, of ze eten voor mij moet maken. ( schijn je als vrouw alleen opeens niet meer te kunnen). Buuf twee kwam met handigere ideetjes om mij te helpen en bracht me een betere ijzeren haak zodat ik iets makkelijker mijn verf emmer aan de ladder kan hangen en met een langere verleng stok voor mijn kwast en of roller. Helaas is het zo hoog en heb ik zo weinig houvast dat de stok te zwaar voor mij wordt. Dus zal voor het laatste stukje toch op Pepe zijn , of in ieder geval ….. een hogere trap moeten wachten. Maar de dames hebben een missie. Misschien zijn ze bang dat ik de moed verlies want ze blijven me complimenteren hoe mooi het wordt. En nadat ze ieder voor zich naar huis gingen kwam buuf nummer 1 terug met de nodige vitamine voor mij terug. Heb nu genoeg citroenen , sinaasappelen en mandarijnen voor een hele maand…. .

Tapas eten met Linda werd een gezellig bij klets uurtje en over twee weken gaan we er samen lekker op uit met de auto. Om de buren te bedanken voor het lenen van de trap maar snel een bedank etiket (met hun ladder ) voor de fles wijn gemaakt. Buurman was er erg blij mee. En ik ook met mijn nog niet perfecte grotendeels mooie witte gevel….

Comments are closed.