week 3. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn…..    

Naast het geen wat allemaal lekker soepel verloopt komen we deze week de tegenslagen tegen. Helaas is niet alles heel over gekomen met verhuizen. Een aantal glaasjes van beide houtkachels zijn kapot en mijn mozaïekwerk vanuit de tuin was licht beschadigd maar op duistere reden  hier in de patio omgevallen en gesneuveld. De bankpassen zijn na ruim vijf maanden nog niet klaar en elke keer als we een afspraak met de gestor ( officieel mannetje die je nodig hebt bij het kopen van een huis), blijkt er een probleempje te zijn  en komt er een rekening van een vage extra belasting bij die ons meerdere honderden euro’s extra kost.Met als reden dat het huis volgens de overheid meer waarde heeft dan wij er voor hebben moeten betalen dus moeten we nu het percentage betalen over de nieuw geschatte waarde ….!??? De aannemer uit het dorp is erg vriendelijk maar wel van de mañana mañana ….. Het huren van een auto blijkt keer op keer een dingetje waarbij het stress niveau van de mensen om mij heen op hoogste alertheid schiet.
Maar Ron is blij, want Sven en Caro zijn aangekomen en Sven gaat helpen met de elektra te vervangen en de waterleiding op goede plekken aan te leggen. Deze kunnen ze samen heel professioneel aanleggen want het is Sven zijn werk in Nederland. Maar een erkende electrician moet hier in Spanje als laatste controleren en de goedkeuring geven.  We wilde een electrician twee stoppen-kasten aan laten leggen de boel laten controleren en dan om de goedkeuring vragen. Maar dat werkt hier zo niet. Op het moment dat Sven en Ron naar Malaga zijn sta ik hier in mijn beste Spaans te onderhandelen met …. een electrician, een aannemer en een trappenspecialist. En dat allemaal tegelijk…… . Helaas wil de electrician er natuurlijk veel meer aan verdienen dus alles zelf aanleggen en eigen materialen aanleveren en zo niet …..  geen goedkeuring!
Dit is een zware tegenvaller, want hier gaat elke stap vooral met aanvragen tergend langzaam dus zijn offerte alleen al komt vast pas wanneer Ron en Sven al naar Nederland zijn. Mijn overleg met de trappen-man en Diego de constructor gaan verbazingwekkend genoeg best duidelijk. Met mijn paar woordjes Spaans en hun totaal geen woord Engels begrijpen ze me en ik hun uitleg. Helaas moet ik ook voor de officiële toestemmingen eerst wachten op hun offerte …. . Dus dat duurt nog wel even.
En is het nu een kwestie van waterleidingen zoeken, uitfrezen en vervangen. Ze zitten in de meest onlogische richtingen maar erg moeilijk zoeken is het ook niet want een aantal is zo verroest en doorgerot dat er op er op plekjes al water via de muur kwam sijpelen.
 Voor het elektra probleem vinden we een Nederlandse aannemer die net als de Spaanse niet op de afgesproken dag komt opdagen maar gelukkig wel de volgende dag. Met hem is het makkelijker communiceren maar ook zijn offerte hebben we nog niet binnen dus er zal geen extra stoppen-groepen en of begin van de bedrading op 1 hoog gemaakt kunnen worden voor Sven, Caro en Ron naar Nederland gaan. Daardoor is er nu ook vertraging in het neerzetten van de muren en hoef ik nog helemaal niet aan het tegelen van welk muurtje dan ook te denken.
Maar het is niet alleen maar drama hoor….. . De zon maakt een heleboel goed. We genieten van het nu veilige en schone water en het werken van de wasmachine en vaatwasser . De waterleiding moet nog in de muur en vloer weggewerkt worden maar ligt al gebruiksklaar op 1 hoog en verder hebben we genoten van een dagje toerist zijn in Antequera. En de geweldige route dwars door schitterend landschap er naar toe…
        

Comments are closed.