Bijzondere jacht

Wanneer je toch vrij onverwacht een huis gaat kopen zit je natuurlijk ook onverwacht met een hoop spullen die aangeschaft moeten worden.
Naast de kosten ……., die voor dit huis heel leuk laag liggen. Maar voor ons toch echt een flink gat in het budget slaat, hebben we natuurlijk ook nog spullen nodig om het huis fijn leefbaar te maken. En daar zit hem de uitdaging. Om met een heel laag budget van het huis een zo mooi en eigen mogelijk thuis te creëren. Gelukkig houden Ron en ik wonder wel van de zelfde soort spullen en zette we een aantal zelfde items bij ons favoriet. En blijken we in koopjes jagen op marketplace en marktplaats ook een lekker duo….. .
En dan kom je er achter dat naast het avontuur van het huis er weer sub-avonturen zitten. We komen door deze jacht naar mooie leuke en fijne spullen op veel nieuwe plekken en daardoor een hele hoop nieuwe mensen tegen. En beleven samen de grappigste dingen.
Op zaterdag 21 oktober reden we naar Almere om daar bij twee heel vriendelijke mensen een elektrisch kacheltje op te halen en gelijk daarna door naar Bennebroek om bij ene Ilja nog een andere mee te nemen. Want ook in Spanje is het in februari te koud zonder verwarming. De week daarop op zondag vertrokken naar Heerhugowaard. Waar we als verassing een ongelooflijk leuke kraan vonden in de keuken die we daar gekocht hebben en wel even in zijn geheel uit het huis moesten halen. Nooit geweten dat granietaanrechtbladen zoveel konden wegen ….. . Een hoop geleerd van mijn klusmaatje en apetrots op het feit dat dit demonteren van de kasten, de vaatwasser, de afzuigkap en het mooie fornuis en het allemaal heel in het vrachtautootje krijgen, ons dan toch maar gelukt is. Wij wensen Kim en haar man met kleintje opkomst heel veel geluk met hun nieuwe keuken en hopen dat ze daar net zo gelukkig van gaan worden als wij met deze keuken van hun.
Daarna gelijk door naar Zaandam waar een vriendelijke Monique al klaar stond met een hele mooie teakhouten kast. En we tijdens een gezellig kletspraatje met haar op een heel leuk idee voor de salontafel stuitte. Toen snel door naar de Meren in Utrecht. Daar zat een heel gezellige familie in een heel mooi wit huis op ons te wachten met een schitterende teakhouten eettafel. Iedereen reageert enthousiast over het feit dat hun meubelstuk met ons mee naar Spanje gaat. En we hopen ieder van hen dan ook zeker een keer terug te zien in Casarabonela.
Nog niet helemaal uitgerust van al deze zware meubelen ’s avonds naar 1 hoog getild te hebben, zijn we de volgende dag naar Amsterdam vertrokken om een beeldige hangkast op te halen bij Tirtsa. Lang leven de Amsterdamse pandjes met smalle versleten traptreden tot aan twee hoog. Maar dan kom je daar en stuit je op twee deuren waar we al in Spanje over droomde. En die krijg je dan gewoon cadeau. Zo ontzettend lief! Dus wij hielpen haar en haar moeder weer even met een bureautje naar beneden tillen. Waar een buurman verderop in de straat ter plekke verliefd op werd. Dus samen met Ron, die buurman en Tirtsa het bureautje en de losse onderdelen bij hem thuis afgeleverd. En omdat moeder zo blij was geweest met de hulp van het tillen …. , Ron zo blij was met de gekregen deuren …… riepen die tegelijkertijd dat zij trakteerden op koffie in het cafe beneden op de gracht. Maar buurman was nog veel blijer en die heeft uit eindelijk ons allemaal getrakteerd.

Helaas heb ik nu niet van alle items foto’s en staan die nu zo achter en op elkaar gestapeld dat je er geen goed beeld van zou kunnen krijgen maar zodra ze op hun plekje staan laat ik ze jullie zeker zien. Maar ondertussen :
Lang leven vriendelijke vreemdelingen die elkaar allemaal wat moois gunnen en elkaar direct even helpen. Wat een bijzondere, warme en gezellige momenten…..

Comments are closed.