Een huis gekocht en emigreren ….

Een huis gekocht en emigreren …….

Klinkt wel heel groots en stoer he. En zo voelt dat op dit moment voor mij ook! Nou moet ik er wel bij zeggen dat het grootser klinkt dan dat het in werkelijkheid is.

Het huis is absoluut een huis. We kochten het voor een bedrag waar je in Nederland niet meer dan een luxe garagebox voor kunt kopen. Dus kun je je afvragen of we nu een soort van ruïne gekocht hebben . Maar dan kan ik gelukkig zeggen dat niet zo is. Wel moet er nog meer dan heeeeeeeel veeeeeeel geklust gaan worden!  En dat met de minste financiële middelen over, dus de uitdaging is grootser dan groot. Maar voor grote uitdagingen staan is niks nieuws en het vooruitzicht om vaker en langer in een droger en warmer oord te kunnen verblijven maakt mij gelukkig. Zon altijd al heerlijk gevonden!  Maar sinds ik 16 jaar geleden die ernstige vorm van aangezichtspijn kreeg, na de hersenoperatie er als cadeautje fantoompijn in achterhoofd bij kreeg, droom ik van droog warm weer. Want dan functioneer ik 5 x beter dan met vocht, wind en kou.

Denk ik dan daar nooit meer ergens last van te hebben ? Nee hoor, maar wel een stuk kwaliteit van beter leven terug te vinden. Financieel gezien zat dit er natuurlijk al die jaren totaal niet in. Gelukkig kon ik met hulp van de kinderen 3 jaar terug www.aPaintedStar.com opzetten en de aanvulling van de bijstand stoppen. Nu de kinderen volwassen zijn en totaal onafhankelijk van mij en ik Ron als maatje heb gevonden, veranderde er iets. De altijd duidelijk onwerkelijke droom veranderde meer in een ooit te behalen wens. En afgelopen vakantie ging ik naar Spanje met een missie. Opzoek naar een heel klein mini appartementje voor een zeer schappelijk huurprijsje met als enige twee eisen dat het voor mij te betalen zou zijn en ik door het hele jaar heen vaker warm zou zitten.

En toen zaten we onverwacht in Casarabonela, een plaatsje zo lief en mooi dat je al gelukkig wordt van alleen maar door de sprookjesachtige straatjes te slenteren. Tijdens onze zoektocht in de wijde omgeving vielen naast de huur ook de te koop woningen op en Ron vond dat we voor de gein toch ook daar even moesten kijken. Dat kijken doet hij al een paar jaar en we gingen er vanuit dat dat nog wel even bij kijken zou blijven.

En toen was het daar …… . ons huis ! Of eigenlijk het huis voor Ron. Perfect te verbouwen tot twee aparte delen zodat er 1 ooit verhuurd kan worden. Op een moment dat Ron er eigenlijk helemaal niet echt op bedacht was. Dus het financieel even rond breien best een uitdaging zou worden.  En ik ….. ik alleen maar kon denken oh…..  dit is het. Hier wil ik ooit één helft van bezitten. Samen met Ron een huis.  Maar besluiten we ooit dat ieder een eigen plek nodig heeft dan bestaat het pand straks uit twee losse woninkjes.

En toen hebben we samen zitten berekenen, praten, dromen, tellen en nadenken…… . En besloten we de sprong te wagen!

In eerste instantie zou mijn uitdaging zijn me in te kopen voor 20 %. En dan gaande weg steeds iets meer naar de helft te komen. Maar thuis werd ik ontzettend verrast met hulp van goede investering  en wederom mijn kids al duidelijk richting de 50% te komen dus daar gaan we voor…… .

Een huis….! oke, ik blijf ook gewoon nog in Monnickendam wonen maar als we heel veel gesloopt en gebouwd en geklust hebben, bezitten we een zomerhuis!

Emigreren, niet echt dus. Maar voor mij voelt het op dit moment wel zo. Omdat ik daar in Spanje zoveel mogelijk de zon en warmte op zal zoeken en ga proberen dat huis ook mijn thuis te laten worden…….

Maar voor nu ……. 

eerst alle papieren regelen en dan vanaf maart beginnen met opknappen !